Kvam og Sellanrå Skolekorps
KVAM OG SELLANRÅ SKOLEKORPS
 • Forside    • Nyheter    • Info om aktiviteter    • Arkiv    • Om korpset    • Styret/Komiteer    • Korpsturer    • Historikk     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 612 205

 

 Dårlig badesesong og innbrudd i kiosken i Kringstadbukta
 
 
 

I fjor skrev vi på korpsets hjemmeside at 2010 hadde vært den dårligste badesesongen i Molde på ti år. For de om måtte være i tvil - omsetningstallene i 2011 for kiosken i Kringstadbukta forteller at vi i sommer har hatt en enda dårligere badesesongen i Molde. I tillegg opplevde korpset i juli innbrudd i kiosken, der det ble stjålet varer for 10.000 kroner.

Omsetningen og dermed overskudd til korpset er avhengig av hvor mange soldager og åpningsdager det er gjennom sommeren. Korpsets statistikk viser at vi må helt tilbake til 2001 for å finne lavere omsetning enn i år.

Kvam og Sellanrå skolekorps har avtale med Molde kommune om å drive kiosk i kommunens lokaler på badeplassen i Kringstadbukta. Økonomisk betyr kioskdriften mye i korpsets arbeid, og det er musikantene som er kioskselgere hver sine uker. Vareutvalget består av is, brus, pølse/brød, kaffe og andre kioskvarer. Kiosken har ikke faste åpningstider, men holdes åpen kun når værforholdene tilsier at badeplassen blir benyttet og det er folk i Kringstadbukta.

Erfaringene gjennom flere år er at det både må være varme og sol fra så og si skyfri himmel for at folk skal trekke på badestranda. Og jo tidligere på dagen det er sol og varme, jo mer folk er det i Kringstadbukta.

Omsetningstallene i kiosken er kanskje det som framfor andre forhold viser hvordan sommeren har vært. I 2011 ble det solgt varer for vel 27.500 kroner i kiosken i Kristingstadbukta. Tilsvarende tall for 2010 var vel 42.000 kroner og som da var det dobbelte av det som var i 2001. Men prisene på en del varer har økt siden 2001.

De øvrige årene den siste tiårs-perioden er det solgt varer for mellom 56.000 kroner og 143.000 kroner hvert år. Rekordårene var 2003 og 2004.

INNBRUDD
I tillegg til lave omsetningstall, opplevde korpset 27. juli at det om natta hadde vært innbrudd i kiosken i Kringstadbukta. Hengelåsene både til kioisken og til vegbommen ved Cap Clara var fjernet. Verdien på det som ble stjålet, sjokolade, annet godteri og seks fulle bruskasser, er på vel 10.000 kroner, som er direkte tap for korpset. Innbruddet ble anmeldt til politiet, men henlagt.

   
 

 

 

Kvam og Sellanrå skolekorps, Postboks 476, 6401 Molde. E-post: post@kvamsellanraa.no