Kvam og Sellanrå Skolekorps
KVAM OG SELLANRÅ SKOLEKORPS
 • Forside    • Nyheter    • Info om aktiviteter    • Arkiv    • Om korpset    • Styret/Komiteer    • Korpsturer    • Historikk     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 612 263

 

 Imponerende flott 50-års jubileumskonsert
Korpsbilde ble tatt utenfor Bjørnsonhuset før konserten.
 
Korpsbilde ble tatt utenfor Bjørnsonhuset før konserten.
 
Fra venstre: Hayden Powell, Gunnar Bech, Frank Iversen, Jarl Erlien, Rino Sivathas, Sigurd Malmedal Drågen og Magnus Malmedal Drågen.
 
Fra venstre: Hayden Powell, Gunnar Bech, Frank Iversen, Jarl Erlien, Rino Sivathas, Sigurd Malmedal Drågen og Magnus Malmedal Drågen.
 
Ordfører Torgeir Dahl hadde med seg jubileumsgave fra Molde kommune.
 
Ordfører Torgeir Dahl hadde med seg jubileumsgave fra Molde kommune.
 
Ragnar Johansen, sønn av korpsets første dirigent gjennom 15 år, Carl Johansen, hilste fra familien som var representert med fire generasjoner på konserten.
 
Ragnar Johansen, sønn av korpsets første dirigent gjennom 15 år, Carl Johansen, hilste fra familien som var representert med fire generasjoner på konserten.

Det ble en flott og verdig konsert og markering av 50-årsjubileet til Kvam og Sellanrå skolekorps i Bjørnsonhuset søndag 25. mai. Med musikere i hovedkorpset, aspiranter og gjestemusikere i toppslag, fikk korpset vist fram bredden og kvalitetene både i nåtid og fortid.

Tidligere musikant i korpset fra 1995-2001 og nå profilert jazzmusiker Hayden Powell, var ikke bare konferansier, men hadde også med seg instrumentet og framførte flere stykker under konserten, både alene og sammen med skolekorpset. Helge Drågen holdt «standup-historietime» om korpsets 50-årige historie.                                         

Jubileumskorpset spilte før pause disse stykkene: ”Bruremarsj”, ”Indian summer 1.sats”, ”Reflections”, ”Half moon on the Hudson”, ”Ballade” med solistene Susanne Lohne Iversen og Hanne Marit Mordal Iversen, ”Elefanten(e) fra Dyrenes Karneval” med tubasolistene Jarl Erlien og Petter Grudt Hals, ”Molde Canticle” med solistene Ivar Søgnen Bjerkan og Hanne Marit Mordal Iversen, og til slutt dirigent Jens Kristin Mordal sin nykomponerte ”Jubileumsmarsj”.

I pausen skapte et sjarmerende og velspilt bidrag fra aspirantmusikerne i skolekorpset begeistring i foajeen. Mens korpset før pause stilte i uniformer, var det etter pause klesbytte til korpsets nye T-skjorter da de kom marsjerende inn i salen. Musikkstykkene i andre økt var innledningsvis fra prosjektkonserter de siste årene: ”Peter Gunn theme” fra Blues brothers, ”When I’m 64” fra Beatles-forestilling, ”Circle of life” fra Løvenes Konge, og ”September” og ”Thriller” fra 1980-tallsforestilling.

Deretter tok Hayden Powell fram trompeten sin igjen og framførte flere ”dixi-svisker” sammen halvparten av gamle DIXI med Gunnar Bech (musikant 1995-2001) på trombone og Frank Iversen (musikant 1992-1998) på banjo. Med seg hadde de tubaist Jarl Erlien fra hovedkorpset.

Deretter utvidet de gruppen med Rino Sivathas på trommer, Sigurd Malmedal Drågen på trombone (fra hovedkorpset) og Magnus Malmedal Drågen på trompet (musikant i korpset 2000-2007 og nå utøvende musiker). Her fikk publikum høre ”Bourbon street parade”.

Jubileumskonserten ble avsluttet med et fyrverkeri – ”Gaelforce” – bestående av musikere fra skolekorpset, Molde Janitsjar og Molde Brass Band. Siste stykke fra scena var ”The Chicken”

 

Her er omtalen Romsdals Budstikke la ut på Rb-nett søndag kveld 25. mai rett etter konserten:

Feiret 50 med festaften i finstua

Talentfulle jubilanter i Kvam og Sellanrå skolekorps.

Kvam og Sellanrå skolekorps feiret seg sjøl og sine 50 år søndag kveld. Og selvfølgelig i byens finstue; Bjørnsonhuset. Og om ikke de historiske sus og historier om gamle og gode bravader var nok, så spilte dagens versjon av korpset så bra at folk reiste seg i rein begeistring.

Ikke bare er de unge talentfulle, med dagens dirigent Jens Kristian Mordal har korpset spilt seg opp på et nivå man nesten ikke skulle tro var mulig, alderen tatt i betraktning. Intrikate og vanskelige komposisjoner, men spilt med en slik eleganse og letthet at men bare kan gjette på hvor mange timer trening som ligger bak.

Æresmedlem

Med en fornøyelig historieleksjon fra korpsets glimrende standup'er Helge Drågen fikk man en turboframstilling med humor og lettkrydret faktaoppramsing. Og de som virkelig nå vil sette seg inn i korpsets messingblanke jubileum, kan for en billig penge kjøpe et jubileumshefte. Den som sto bak dette ble av en samlet Bjørnsonhussal hyllet både for dette og for alle timene han har lagt ned i frivillig arbeide gjennom de siste 17 år: Arild Erlien ble utropt til det tredje æresmedlemmet i Kvam og Sellanrå skolekorps.

Hayden Powell

Med et tett program ledet av den nå berømte og profilerte musikeren Hayden Powell fikk vel 200 tilskuere en festaften som gjorde inntrykk. Ikke bare med et korps i toppslag, men også med musikalske bidrag fra Hayden "himself", Magnus Malmedal Drågen og med en konstellasjon nær opptil dixielandorkesteret Dixi.

Og endelig med et tett og godt sammensatt orkester med medlemmer fra skolekorpset, Molde Brass Band og Molde Janitsjar.

Omtale av konserten i Romsdals Budstikke 25. mai - klikk her

   


Get Adobe Reader

 Forhåndsomtale i Romsdals Budstikke 24. mai Read file


 Omtale av konserten i Romsdals Budstikke 27. mai Read file
Bilder fra jubileumskonsert  
 

 

 

Kvam og Sellanrå skolekorps, Postboks 476, 6401 Molde. E-post: post@kvamsellanraa.no