Kvam og Sellanrå Skolekorps
KVAM OG SELLANRÅ SKOLEKORPS
 • Forside    • Nyheter    • Info om aktiviteter    • Arkiv    • Om korpset    • Styret/Komiteer    • Korpsturer    • Historikk     • Gjestebok  

 

 

   Nyheter
    - Bildeglimt fra 17. mai 2008 (Foto: Arne Gjære)
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 612 212

 

 Stilte i nye uniformer på 17. mai 2008
(Foto: Arne Gjære).
 
(Foto: Arne Gjære).
 
(Foto: Arne Gjære).
 
(Foto: Arne Gjære).
 
Skoletoget (Foto: Tone H. Erlien).
 
Skoletoget (Foto: Tone H. Erlien).
 
De tre skolekorpsene og Molde Janitsjar i fellesnummer på rådhusplassen 17. mai. (Foto: Arne Gjære).
 
De tre skolekorpsene og Molde Janitsjar i fellesnummer på rådhusplassen 17. mai. (Foto: Arne Gjære).

Kvam og Sellanrå skolekorps stilte i helt nye uniformer på 17. mai, der korpsets tradisjonelle fremtoning og identitet er videreført ved at en har beholdt hovedfargen i grått/beige sammen med elementer i sølv og rød farge.

KLIKK PÅ LINKEN TIL VENSTRE FOR Å SE BILDESERIEN ARNE GJÆRE TOK 17. MAI

Moderniseringen og full utskifting av de over 40 år gamle uniformene er den største investeringen i Kvam og Sellanrå skolekorps sin 44-årige historie med en samlet kostnad på 220.000 kroner.

De gamle uniformene ble første gang tatt i bruk 17. mai 1966, og var designet av den første korpslederen til korpset, Karl Angvik. Alderen på uniformene bar etter hvert preg av dette, noe som gjorde tilpasning av uniformer stadig vanskeligere. Styret hadde derfor i flere år diskutert hvilke muligheter som fantes for å erstatte eller supplere de gamle uniformene.

En total utskifting av uniformer vil merkes på korpsets økonomi i mange år framover. Men de siste årene har korpset vært så heldige å få tildelt flere større beløp i støtte bl.a. fra det lokale næringsliv, noe som gjorde at styret nå turte å ta det økonomiske løftet det var å foreta en total utskifting av uniformer, med unntak av skjorter og uniform til tamburmajor.

Styret har ønsket å videreføre de gamle uniformselementer i stor grad, noe som imidlertid har vært vanskelig i forhold til snitt og uniformsdetaljer, men som har vært lettere å gjennomføre når det gjelder fargebruk, hvor hovedfargen i grått er videreført sammen med elementer i sølv og rød farge. Buksene ble imidlertid etter en helhetsvurdering endret fra blått med hvite striper til svart.

Med de nye uniformene har Kvam og Sellanrå skolekorps fått en modernisering og utskifting samtidig med at korpsets tradisjonelle fremtoning og identitet er videreført ved at vi har beholdt hovedfargen i grått/beige sammen med elementer i sølv og rød farge.

Det er gått til innkjøp av 65 stk nye uniformer bestående av jakke med skulderklaff, løs mansjett og båtlue i grått med detaljer i sølv, samt rødt slips og svart bukse. Uniformene er bestilt gjennom Figura Profil AS i Trondheim, som har overtatt etter Solhjell AS i Molde. Kvam og Sellanrå skolekorps nye uniformer er sydd hos Wenaas i Rauma.

   
 

 

 

Kvam og Sellanrå skolekorps, Postboks 476, 6401 Molde. E-post: post@kvamsellanraa.no